همه چیز درباره قرص ضد خارش جویدنی آپوکوئل
خارش پوست سگ، یکی از شایعترین علائمی است که بخاطر آن، سگها به دامپزشک برده میشوند. این اتفاق میتواند به دلایلی مانند آلرژیهای فصلی، غذایی، پشهها، کنهها و سایر عوامل خود را نشان دهد. هرچند خارش سگ اتفاق چندان خطرناکی نیست؛ اما در صورت تشدید آن، میتواند واقعاً آزاردهنده باشد. با اینکه روشهای بسیاری برای درمان خارش سگ وجود دارد، اما میزان تأثیرگذاری بسیاری از آنها، یا کوتاهمدت است یا خیلی دیر اتفاق میافتد. در این شرایط، قرص جویدنی آپوکوئل (Apoquel)، یکی از بهترین روشهای درمانی برای خارش سگ بهشمار میرود. این قرص، با تأثیر جادویی خود، سگ شما را از شر خارشهای اذیتکننده خلاص میکند. در ادامه، با این معجزه درمانی بیشتر آشنا خواهید شد.
قرص جویدنی آپوکوئل (Apoquel)؛ معجزهای برای خارش پوست
بیایید ابتدا به بررسی منصفانه قرص جویدنی آپوکوئل بپردازیم. آپوکوئل (قرص اوکلاسیتینیب) یک داروی موثر برای کنترل خارش ناشی از آلرژیهای پوستی در سگها است. این دارو با مهار سیستم ایمنی، علائم آلرژی را کاهش میدهد و به سگتان احساس راحتی و آسایش میدهد. قبل از استفاده از این قرص، باید با دامپزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که سگتان برای دریافت این دارو شرایط لازم را دارد؛ همچنین باید عوارض جانبی آن را بشناسید.
چرا این دارو تجویز میشود؟
زمانی که سگ عزیزتان، دچار خارش شدید پوست شده است؛ احتمالاً شما هم شرایط سختی را تجربه میکنید. در این مواقع، بسیاری از ما به دنبال بهترین روش درمانی برای این مشکل هستیم. خوب است بدانید که برای خلاص شدن از خارش پوست سگ، باید هرچه زودتر اقدام کنید.
درمان زودهنگام، خصوصاً در اولین لحظات مشاهده علایم، تأثیرگذاری بیشتری داشته و نتایج مثبتی به دنبال دارد. این نکته را فراموش نکنید که هرچقدر زمان درمان را به تعویض بیندازید، ممکن است سگتان با خارش، لیس زدن یا حتی گاز گرفتن بخشی از بدن و پوست، به خودش آسیب بزند.
در این شرایط، سرعت رشد عفونتهای پوستی او بیشتر شده و روند درمان سختتر میشود. سعی کنید منشأ اصلی خارش پوست سگ را پیدا کنید. شما میتوانید برای این کار با یک دامپزشک مشورت کنید. دامپزشکان معمولاً با ارائه بهترین روش درمان و یا تجویز قرص جویدنی آپوکوئل، جلوی خارش سگ شما را خواهند گرفت و نمیگذارند که آسیبهای وارد شده به سگ شما، بیشتر شود.
ویژگیهای قرص جویدنی آپوکوئل
آپوکوئل یک داروی تجویزی برای سگها است که برای تسکین خارش پوست و التهاب ناشی از عفونتهای پوستی و برخی التهابها مانند آتوپی استفاده میشود. ماده فعال این دارو " oclacitinib" است که یک مهارکننده انتخابی سیستم ایمنی است.
این دارو با کاهش فعالیت سلولهای سیستم ایمنی (T-سلول ها و B-سلول ها)، کاهش ترشح عوامل التهابی مانند سیتوکینها و کاهش واکنشهای آلرژیکی در بدن سگها، جلوی خارش پوست سگ را میگیرد.
آپوکوئل توسط شرکت "Zoetis" تولید شده و به صورت قرص خوراکی در تعدادهای مختلف عرضه میشود. این دارو تنها با تجویز دامپزشک مجاز است و به نظارت دورهای برای کنترل علائم و عوارض جانبی نیاز دارد.
ترکیبات اصلی قرص Apoquel چیست؟
ترکیبات شیمیایی قرص جویدنی آپوکوئل (Apoquel) عبارتند از:
- اوکلاسیتینیب مالئات: ماده فعال این قرص که یک مهارکننده جانوس کیناز است و با مهار عملکرد پروتئینهای سلولی که در واکنشهای التهابی و آلرژیک نقش دارند، خارش را کاهش میدهد.
- سلولز میکروکریستالین: یک ماده که باعث شکلگیری و فرم گرفتن بهتر قرص میشود.
- لاکتوز مونوهیدرات: نوعی قند طبیعی که به عنوان یک حلال در تولید قرص استفاده میشود.
- نشاستهی ذرت: مادهای که به تثبیت قرص کمک میکند.
- پوشال: یک ماده روانکننده که باعث میشود قرص به راحتی از دستگاه گوارش سگ عبور کند.
- استئارات منیزیم: نوعی نمک فلزی که به عنوان یک افزودنی در تولید قرص استفاده میشود.
نحوه و مقدار مصرف جویدنی آپوکوئل
برای مصرف آپوکوئل، باید وزن سگ را اندازهگیری کنید و بر اساس آن، تعداد قرصهای لازم را تعیین نمایید. هر قرص 3.6 یا 5.4 میلیگرم دارو دارد و باید دو بار در روز به مدت دو هفته و سپس یک بار در روز به عنوان نگهدارنده، به سگ خورانده شود. میتوانید آپوکوئل را با غذا یا بدون آن به سگ خود بدهید. نحوه محاسبه مقدار دوز تجویزی نیز به وزن سگ بستگی دارد؛ بهطورکلی به ازای هر کیلوگرم وزن سگ، باید 0.4 تا 0.6 میلیگرم از دارو وارد بدنش شود.
آپوکوئل یک داروی قوی است و باید با احتیاط مصرف شود. اگر سگ شما کمتر از 12 ماه دارد یا عفونت، انگل یا سرطان دارد، نباید از آپوکوئل استفاده کنید؛ زیرا این دارو ممکن است وضعیت سگ شما را بدتر کند و عفونتها و تومورهای پنهان را فعال کند. قبل از شروع درمان با آپوکوئل، باید با دامپزشک خود مشورت کنید و مزایا و معایب این دارو را در نظر بگیرید.
این دارو همچنین با بعضی از داروهای دیگر تداخل دارد و نباید با آنها همزمان مصرف شود. مثلا، اگر سگ شما داروهای ضد التهاب، ضد قارچ، ضد پروتئین یا واکسن دریافت میکند، نباید به آن آپوکوئل بدهید. عوارض جانبی شایع این دارو، شامل استفراغ، اسهال، خستگی و بعضی از تغییرات رفتاری است.
شرایط نگهداری
این دارو را در محیطی با دمای 20 تا 25 درجه سانتیگراد نگهداری کنید و از قرار گرفتن آن در معرض دمای بالاتر از 40 یا پایینتر از 15 درجه سانتیگراد جلوگیری کنید.
قرص آپوکوئل برای چه سگهایی تجویز میشود؟
معمولاً دامپزشکها با معاینه سگ و مشاهده علائم زیر، قرص آپوکوئل را تجویز میکنند:
- خاراندن، لیسیدن، گاز گرفتن یا جویدن بیش از حد
- غلت زدن، مالیدن بدن و کشیدن باسن روی زمین
- مشکلات گوش مکرر مثل تکان دادن سر، ترشحات و خاراندن گوش
- ریزش مو، بوی نامطبوع بدن یا تغییرات پوستی همچون جوش، قرمزی، چربی یا خشکی پوست
اگر خارش سگتان تداوم داشت یا هر کدام از علائم فوق را داشت، بلافاصله برای درمان اقدام کنید. خارش ممکن است ناشی از یک بیماری باشد که نیاز به درمان دارد. بعضی از درمانهای خانگی مثل حمام با جو دو سر، لوسیون یا داروهای موضعی بدون نسخه شاید خارش سگ را کم کنند، اما علت اصلی آن را درمان نمیکنند.
چرا آپوکوئل، بهترین دارو برای خارش سگ است؟
نکته جذاب درباره این قرص این است که آپوکوئل تاکنون برای حدود 10 میلیون سگ در جهان، تجویز شده است؛ این واقعیت، نشان میدهد که دامپزشکان به درمان از این دارو، کاملاً مطمئن هستند. این قرص، براساس یک نظرسنجی از 250 دامپزشک و 150 صاحب سگ، به عنوان یک داروی محبوب و مؤثر برای خارش پوست سگ، معرفی شده است. در ادامه، با برخی از مزایای مهم قرص Apoquel آشنا خواهید شد.
تأثیرگذاری سریع
یکی از مزایای داروی آپوکوئل این است که تأثیرگذاری سریع دارد و در عرض چند ساعت (تقریباً 24 ساعت) پس از مصرف، خارش را کاملاً کنترل کرده و درمان میکند. البته تأثیر اولیه این دارو در کمتر از 4 ساعت بعد از مصرف، قابل مشاهده است. این دارو همچنین دارای عوارض جانبی کمتری نسبت به داروهای استروئیدی و ضد هیستامین است که برای درمان خارش استفاده میشوند. البته، این دارو نباید بدون تجویز دامپزشک و برای سگهای باردار، شیرده، زیر 12 ماه و مبتلا به عفونتهای قارچی یا باکتریایی مصرف شود.
درمان ریشهای خارش پوست
نکته جالب درباره آپوکوئل این است که این دارو، از همان ابتدای مصرف، روی ریشهها و دلایل اصلی خارش سگ، تأثیر میگذارد و به آنها حمله میکند. آپوکوئل، با درمان سریع عوامل اصلی خارش، باعث احساس بهتر سگ شما خواهد شد. این دارو همچنین، به کاهش فوقالعاده سریع التهاب و تورم و برطرف شدن خارش کمک میکند. بنابراین، اگر میخواهید در آینده دوباره شاهد خارش سگ عزیزتان نباشید، داروی آپوکوئل، بهترین پیشنهاد برای شما است.
عوارض بسیار کم
عوارض مصرف آپوکوئل، بسیار کم است؛ تا حدی که این دارو به عنوان یک داروی کاملاً بیخطر شناخته میشود. البته این درصورتی است که آپوکوئل، به درستی تجویز شده باشد و سگ شما واقعاً به آن نیاز داشته باشد. بهتر است برای بررسی تداخلات دارویی، با دامپزشک مخصوص سگ خود، مشورت کنید.
سازگاری با مصرف سایر داروها
مصرف آپوکوئل، بسیار راحت است. این دارو را میتوانید همراه یا بدون غذا به سگ دلبندتان بدهید و نگران چیزی نباشید. این دارو با بسیاری از داروهای تجویزی به سگها سازگاری دارد و تداخلی ایجاد نمیکند. برای مثال، مصرف آپوکوئل با داروهای زیر، هیچ مشکلی ندارد:
- داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی مثل کارپروفن
- واکسن هاری
- داروهای ضد آلرژی مثل ایمونوتراپی با آلرژن
- ضد انگل
- ضد قارچ
هرچند عوارض و تداخلات دارویی استفاده همزمان از آپوکوئل با داروهایی مثل کورتیکواستروئید، موردبررسی قرار نگرفته است؛ اما برای مصرف همزمان آنها، بهتر است با دامپزشک مشورت کنید. در نهایت، میتوان آپوکوئل را یکی از داروهای محبوب برای مصرف همزمان با سایر داروهای مؤثر برای سگها به شمار آورد.
تفاوت قرص آپوکوئل با استروئیدها و آنتیهیستامینها؛ کدام بهتر است؟
مهمترین نکته برای مصرف یک دارو این است که تأثیرگذاری سریع و عوارض کمتری داشته باشد. آپوکوئل از نظر سرعت تأثیرگذاری، آزمایش خود را به خوبی پس داده است. با این حال، آیا عوارض آن کمتر از سایر داروهای ضدخارش و ضدحساسیت است؟ کدام را انتخاب کنیم؟ در ادامه، به عوارض دو دسته کلی داروهای آنتی هیستامین و استروئیدی اشاره میکنیم. با بررسی این عوارض، میتوان نتیجه گرفت مصرف آپوکوئل، کمترین میزان عوارض با متوجه سگ شما خواهد کرد.
عوارض استروئیدها
استروئیدها ممکن است در کاهش التهاب و درد در سگهای مبتلا به بیماریهای مفصلی موثر باشند. اما به عنوان راه حلی برای درمان بلند مدت مناسب نیستند. بر اساس گزارشها، نیمی از صاحبان سگهایی که استروئید مصرف میکنند، از عوارض جانبی ناشی از این داروها نگران هستند. عوارض جانبی استروئیدها ممکن است حتی در دورههای کوتاه مصرف ظاهر شوند و شامل افزایش تشنگی و ادرار، بالا رفتن اشتها و تغییرات رفتاری نامطلوب مانند بالا رفتن سطح استرس و نگرانی باشند.
عوارض آنتی هیستامینها
داروهای آنتی هیستامین برای کاهش خارش و التهاب ناشی از حساسیتهای پوستی در سگها مورد استفاده قرار میگیرند. اما این داروها در مقایسه با آپوکوئل، ممکن است عوارض جانبی شدید و نامطلوبی را نیز به همراه داشته باشند.
برخی از عوارض شایعتر شامل خواب آلودگی، خشکی دهان، اختلالات گوارشی، تهوع، استفراغ، اسهال یا یبوست، سردرد، سرگیجه و کاهش فشار خون هستند. برخی از عوارض کمتر رایج شامل تحریکپذیری، بیقراری، تشنج، آسیب کبدی و کلیوی هستند. در صورت بروز هر گونه عارضه جانبی، باید فوراً با دامپزشک مشورت کنید و مصرف دارو را قطع کنید. همچنین باید دقت کنید که داروهای آنتی هیستامین را با داروهای دیگر ترکیب نکنید مگر اینکه دامپزشک تجویز کرده باشد.
بعضی از داروهای آنتی هیستامین ممکن است با داروهای ضد قارچ، ضد افسردگی، ضد تشنج، ضد التهاب و ضد سرطان تداخل داشته باشند و عوارض جانبی را تشدید کنند.
7 نکته مهم برای استفاده از آپوکوئل
اگر قصد دارید که داروی آپوکوئل را به سگتان بدهید؛ این 7 نکته کلیدی را درنظر بگیرید:
- اگر سگ شما کمتر از 12 ماه سن دارد یا عفونت شدیدی را تحمل میکند، از آپوکوئل استفاده نکنید. این دارو میتواند باعث افزایش خطر عفونتهای جدی، بدتر شدن عفونتهای پوستی ناشی از انگل یا تشدید سرطانهای زمینهای شود.
- قبل از مصرف آپوکوئل، فواید و عوارض آن را با دامپزشک خود مشورت کنید. اگر سگ شما در گذشته به بیماریهایی که آپوکئل میتواند تاثیر منفی بگذارد، مبتلا بوده است، باید با دقت بیشتری نظارت شود.
- در کارآزماییهای بالینی، خطر ابتلا به تومور (خوشخیم یا بدخیم) در سگهای مصرف کننده آپوکوئل مشاهده شده است. اگر سگ شما هرگونه تغییر در رفتار، وزن یا شکل بدن خود داشته باشد، به دامپزشک خود اطلاع دهید.
- آپوکوئل را همزمان با داروهای دیگر، مخصوصا داروهای پوستی (مثل کورتیکواستروئیدها و سیکلوسپورینها)، تجویز نکنید. این داروها ممکن است با هم تداخل دارند و عوارض جانبی نامطلوب ایجاد کنند.
- آپوکئل را برای سگهای مولد، باردار یا شیرده تجویز نکنید. اثرات آپوکئل بر روی جنین یا شیرده سگها مشخص نشده است.
- عارضه جانبی شایعترین آپوکئل، استفراغ و اسهال است. اگر سگ شما این علائم را دارد، به دامپزشک خود مراجعه کنید. ممکن است لازم باشد دوز یا فرکانس مصرف آپوکئل را تغییر دهید.
- آپوکوئل را با ضدانگلها، آنتی بیوتیکها و واکسنها قابل استفاده است. این دارو با این داروهای رایج همسازی دارد و هیچ تداخل منفی نشان نداده است.
جدول راهنمای دوز مصرفی دارو
جدول زیر، راهنمای خوبی برای مقدار و دوز مصرفی داروی Apoquel است.
موارد احتیاط برای انسانها
این دارو فقط برای درمان سگها تهیه شده است و انسانها نباید از آن استفاده کنند. این قرصها را در جایی که کودکان به آن دسترسی نداشته باشند نگهداری کنید. اگر قرصها را لمس کردید، سریعا دستان خود را با آب و صابون بشویید. اگر قرصها به چشم شما خورد، بلافاصله چشم خود را با آب یا محلول نمک شستشو داده و به پزشک نشان دهید. اگر قرصها را بطور اتفاقی بلعید، فورا به پزشک معرفی شوید.
عوارض مصرف قرص آپوکوئل؛ تحقیقات چه میگویند؟
در یک مطالعه میدانی دوسویه و تصادفی برای بررسی اثربخشی و ایمنی اوکلاسیتینیب در کنترل و مداخله درماتیت آتوپیک در سگها، 152 سگ با درمان آپوکوئل و 147 سگ با درمان دارونما (حامل غیر فعال) شرکت کردند. بیشتر سگهای گروه دارونما تا روز شانزدهم از مطالعه 112 روزه حذف شدند.
عوارض جانبی گزارش شده (و درصد سگهای دچار آن) در روزهای 1-16 عبارت بودند از: اسهال (4.6٪ آپوکوئل، 3.4٪ دارونما)، استفراغ (3.9٪ آپوکوئل، 4.1٪ دارونما)، کمخوری (2.6٪ آپوکوئل، 0٪ دارونما)، تودههای پوستی یا زیرپوستی (2.6٪ آپوکوئل، 2.7٪ دارونما) و بیحالی (2.0٪ آپوکوئل، 1.4٪ دارونما).
در اغلب موارد اسهال، استفراغ، کمخوری و بیحالی با ادامه دادن دارو بهبود یافتند. تعداد سلولهای خون سفید (نوتروفیلها، ائوزینوفیلها و مونوسیتها) و گلبولین سرم در سگهای مصرف کننده آپوکوئل کمتر شده و کلسترول و لیپاز نسبت به گروه دارونما بیشتر شده بود. اما به طور کلی مقادیر متوسط گروه در حدود نرمال مانده بود. در روز چهاردهم، مقادیر متوسط لنفوسیتها در گروه آپوکوئل به صورت موقت بالاتر رفت.
سگهای حذف شده از مطالعه میدانی دوسویه مجاز بودند به یک مطالعه باز که در آن همه سگها آپوکوئل دریافت میکردند وارد شوند.
در مطالعات دوسویه و باز، 283 سگ حداقل یک دوره آپوکوئل را تجربه کردند. از این 283 سگ، دو سگ به علت عارض جانبی ناشی از درمان حذف شدند. یک سگ پس از 19 روز درمان با آپوکوئل دچار عود درماتیت شدید و عفونت پیرامیدال پستان تبعی شد و سگ دیگر پس از 28 روز درمان با آپوکوئل مبتلا به دمودیکوزیس گسترده شد. دو سگ دیگر نیز به خاطر سرطان بدخیم حذف شدند و در نهایت یوتانازی شدند.
یک سگ پس از 21 روز درمان با آپوکوئل علائم مربوط به تومور قلب را از خود نشان داد و سگ دیگر پس از 60 روز درمان با آپوکوئل مبتلا به تومور ماستسل درجه سه شد. یک سگ از 147 سگ گروه دارونما، به تومور ماستسل درجه یک مبتلا شد و از مطالعه میدانی دوسویه حذف شد. چند سگ دیگر که آپوکوئل دریافت کرده بودند برای تشخیص و درمان عفونت ریه (یک سگ)، استفراغ و خونریزی رودهای موقت (یک سگ) و التهاب مثانه همراه با سنگ ادراری (یک سگ) بستری شدند.
جدیدترین پژوهشهای علمی از میزان اثربخشی آپوکوئل
در یک آزمایش میدانی آپوکوئل، 239 سگ بدون دارونما در یک آزمایش باز شرکت کردند و برای مدت نامعلومی از دارو استفاده کردند.
مدت زمان میانگین این آزمایش 372 روز (با حداقل 1 روز و حداکثر 610 روز) بود. در این آزمایش، یک سگ پس از 273 روز مصرف آپوکوئل به دمودیکوزیس مبتلا شد. سگ دیگری پس از 266 روز مصرف دارو، پلاکهای ویروسی رنگی پوست را تجربه کرد.
سگ دیگری پس از 272 روز مصرف، برونکوپنومونی شدید داشت. این عفونت با درمان ضد عفونی و قطع موقت دارو کنترل شد. یک مورد دیگر از سگها، پس از 450 روز مصرف آپوکوئل، به علت نامشخص، آسیت و پلورال افیوژن داشت و یوتانایز شد.
شش سگ به خاطر نئوپلاسمهای بدخیم مشکوک، یوتانایز شدند. این نئوپلاسمها شامل سینه، شکم، طحال، سینوس پیشانی و درون جمجمهای و کارسینوم سلول ترانزیشنال بودند که به ترتیب پس از 17، 120، 175، 49 141، و 286 روز پس از مصرف آپوکوئل تشخیص داده شدند. دو سگ به ترتیب پس از 52 و 91 روز بعد از مصرف آپوکوئل، تحت تاثیر تومورهای ماستسل درجه دو قرار گرفتند. یک سگ پس از 392 روز مصرف دارو، لنفوم سلول B درجه پایین داشت. دو سگ دیگر، به ترتیب پس از حدود 210 و 320 روز مصرف آپوکوئل، آدنوکارسینوم غدد آپوکرین (پودست و کیسهی مقعد) را تجربه کردند. سگ دیگری پس از 320 روز مصرف دارو، کارسینوم سلول اسپیندل درجه پایین داشت.
جمعبندی
در این مقاله سعی کردیم به بررسی و معرفی کامل قرص آکوپوئل به عنوان یکی از داروهای مؤثر برای درمان خارش سگ بپردازیم. این دارو در مقایسه با سایر داروهای مؤثر برای خارش پوست، عوارض بسیار کمتری از خود نشان داده است. شما میتوانید در صورت بروز علائم خارش پوست سگتان، به دامپزشک مراجعه کنید و از نتایج امیدوارکننده داروی آپوکوئل روی سگتان، لذت ببرید. در مصرف این دارو، هرگز نکات ایمنی و هشدارهای مهم را فراموش نکنید.
نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را ثبت کنید.